Gegrilde asperges met een zacht eitje en Parmezaan

Deze gegrilde groene asperges met eieren en Parmezaanse kaas zijn zo eenvoudig te  maken dat je het nauwelijks een recept kunt noemen, maar oh, wat is zoiets toch lekker. De eieren kun je pocheren, bakken of koken, naar eigen voorkeur, zolang de dooier maar tamelijk vloeibaar blijft. Het grote genot van dit gerecht zit hem namelijk in de combinatie van zo’n asperge met een saus van stroperig eigeel en een zoutige explosie veroorzaakt door de Parmezaan.


Voor 1 persoon:
1 bos groene asperges
extra vergine olijfolie
2 eieren
een stukje Parmezaanse kaas


Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de asperges schoon: je hoeft ze niet te schillen, alleen te wassen en een paar centimeter van de onderkant van de stengels te snijden. Spreid de asperges uit over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de asperges in ongeveer 10 minuten gaar. Schud tussendoor een paar keer aan de bakplaat, zodat de asperges omrollen en gelijkmatig garen. Kook, bak of pocheer intussen de eieren. Leg de asperges op een groot bord en vlij er de eieren op. Besprenkel royaal met olijfolie, maal er peper boven en schaaf met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas. Eet er brood bij, en eventueel nog een handje zwarte olijven.