Borrelhap van kroepoek, garnalen en zeekraal

Ideaal spul voor bij een koud biertje, deze bakjes van kroepoek gevuld met een salade van zeekraal, garnaaltjes en een oosterse dressing.

Voorgerecht voor 4 personen:
2 eieren
125 g zeekraal
100 g Hollandse garnaaltjes
sap van 1 limoen
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 theelepel honing
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels verse korianderblaadjes
1 – 2 twee zakken opak pedis (vierkante, pittige kroepoek)

 

Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze. Snijd in kleine stukjes. Spoel de zeekraal af onder een koude kraan en laat uitlekken. Verwijder zo nodig de vezelige harde steeltjes. Klop een dressing van limoensap, sojasaus, honing, olijf- en sesamolie. Meng zeekraal en tauge, eieren, garnalen, korianderblaadjes en dressing tot een salade. Maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep de zeekraalsalade op de stukjes kroepoek.  Serveer meteen, bij een koud biertje.