Mascarpone-grappa-espressotruffels

Nigella Lawson vond ze verrukkelijk. (Althans, dat zei ze, terwijl ze de derde truffel in haar mond propte.)


200 g pure chocolade (min. 70%)
een kopje gloeiendhete espresso
2 eetlepels grappa
125 g mascarpone
cacaopoeder


Bekleed een laag schaaltje met vershoudfolie en laat twee flappen overhangen. Hak de chocolade met een scherp mes fijn en doe alles in een kom. Schenk er een kopje gloeiendhete espresso koffie over en laat de chocolade al roerend zoveel mogelijk smelten. Hang de kom daarna boven een pan met heet water tot alle chocola gesmolten is. Of zet de kom 40 seconden tot een minuut op vol vermogen in de magnetron. Roer eerst de grappa door de gesmolten chocola en schep er daarna de mascarpone door. Schep de vulling in het schaaltje en strijk het netjes glad met een spatel. Dek af met de overhangende flappen plasticfolie en laat in de koelkast minimaal twee uur opstijven. Stort de chocoladeplak op een snijplank en snijd er met een scherp mes vierkante blokjes van. Strooi cacaopoeder op een bord en haal er een voor een de truffels door.